Utfordringer

17- Kutt ned på plasten

Her i huset er det mange produkter som er blitt kuttet ut til fordel for alternativer i tøy, tre eller metall i tillegg til hjemmelagede varianter av for eksempel krem, såpe og deo. Det har spart oss for veldig mye avfall, både restavfall og plast. Likevel er det en god del plastavfall som blir kastet, og det kommer fra matbutikken.

Jeg er nyskjerrig på hvorfor Mills fortsetter å ha majones både på tube og på plastposer. Jeg velger alltid tube!

En liten tur til matbutikken kan resultere i store mengder søppel, og da snakker jeg selvfølgelig om all emballasjen. Stort sett all mat er pakket inn i emballasje, og størstedelen av det er plast eller en blanding av for eksempel plast og papir.

I grønnsaksdisken kan man redusere avfallet ganske enkelt ved å bruke tøyposer i stedet for de tynne plastposene i butikken. Man kan også velge løsvekt i stedet for de som er pakket inn, slik som potet, avokado og nøtter.

Om man ser seg litt rundt i butikken kan man finne andre varer man kan velge for å slippe emballasje i plast. Her er brød og majones eksempler, da det finnes brød som er pakket i papirpose og man får kjøpt majones på tube i stedet for pose.

Se deg litt rundt og ta det lille steget som trengs for å få mer fokus på alternativer til emballasje!

2 avokadoer i mye emballasje eller to stykker uten noenting? Valget er lett, selv om de i løsvekt ikke alltid er like moden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s