Utfordringer

16- Zero Waste Baby?

Det første innlegget denne måneden omhandlet at vi var spent på å sette i gang med å redusere avfallet til Signe, da hun kun har brukt engangsbleier siden hun ble født 16 mai. Vi har nå prøvd tøybleiene våre og satt i gang med hjemmelagde våtservietter, og siden babyen vår allerede har blitt 2 måneder gammel i dag passer det godt med en liten oppsummering.

tøybleie
Lille Signe, 10 dager gammel og i sin første tøybleie og sperrelag med prestekrager på 🙂

Jeg starter med de hjemmelagde våtserviettene. De er veldig gode å bruke, og om man har nok av de små klutene kommer man et godt stykke før det må vaskes. Selv har jeg 15 kluter, og det holder i 2-3 dager før jeg må vaske. Men da er det jo også på tide med en vask av klær, tøybleier eller noe annet, så det passer veldig godt. Det går fortsatt noen vanlige våtservietter på vaskedager og om vi er ute på tur.

Når det kommer til tøybleiene hadde vi jo en del å velge mellom da vi startet og der det har vært mulig har vi prøvd hver type i en hel dag for å virkelig få se hvordan det går. Her er oppsummeringen på tøybleiene;

Brettebleier: Det er jo flere måter å brette disse tøystykkene på, og vi skulle prøve origami, kite og flat nappy. Til brettebleiene brukte vi et egnet sperrelag som kan brukes om igjen og om igjen. Før Signe ble for stor for de brettebleiene vi hadde rakk vi kun å teste ut:

Origami falt ikke i smak da alle brettene samlet seg til en stor klump i ryggen til Signe. Det gjorde at rompa og beina ikke nådde ned på underlaget, så den kuttet vi fort ut. Men det å bruke et tøystykke i stedet for engangs var noe som virket som om huden hennes satte pris på, da det ikke ble rødt og irritert etter bruk. Noe negativt at hun våknet på grunn av våt bleie etter 2-3 timer i stedet for å sove så lenge hun ville, som vanligvis er 3-4 timer. Ori

origami
Origami-fold, enkel å brette og bruke men for klumpete i ryggen. Bilde fra Babytooshy.com.

Vi har også prøvd formsydde bleier med egnet sperrelag, og også her måtte vi kjappe oss å prøve dem før de ble for små. Signe har nå bikket 6 kilo og disse typene vil nok passe til slutten av neste uke 🙂 Men disse er veldig gode og enkle å bruke, men også her våkner hun av at hun blir for våt og bleiene virker veldig klumpete. Mye større enn engangs i allefall.

formsydd
Formsydde bleier med tilhørende sperrelag. Enkel å bruke, men synes de er stor og klumpete i forhold til engangs.

Vi har også de såkalte Ai2. Dette er altså sperrelag med egne innlegg som festes med knapper.Disse har vi ikke prøvd enda, da de er for store for henne. Men siden hun har vokst ut av de andre tøybleie-typene våre er nok disse snart passe nok.

Jeg likte brettebleier best av brettebleie VS formsydde, rett og slett fordi brettebleiene er stoffbiter som kan brukes til noe annet når hun vokser fra dem. En formsydd bleie får man ikke gjort noe med. I tillegg var det jo gøy å lete etter ulike måter å brette dette på og derfor urforske litt mer av denne jungelen av tøybleier.

Både jeg og Thomas kunne tenkt oss å fortsette med tøybleier, om vi finner den riktige for oss. Jakten fortsetter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s