Utfordringer

15- Kutt ned på kjøttet

Det har blitt en del fokus på hvor stor påvirkning kjøttindustrien har på miljøet i forhold til beitemark, vannforbruk, forurensing og emballasje. Enorme ressurser kreves for å fø opp kuer, sauer og andre dyr før de sendes til slakteriet hvor de blir til blandt annet biffer, kjøttdeig og koteletter. Og også her kan ikke alle gjøre alt, men alle kan gjøre noe.

ferdig nachos
Svartbønnenachos er lett å lage og det er superdigg! Følg linken litt lenger ned i innlegget og prøv det til helgen. Anbefales!

Om alle hadde hatt et par-tre kjøttfrie dager i uken ville man nok kunne kuttet ned litt på innvirkningen kjøttindustrien har på jorda. Om man minsker forbruket og etterspørselen av kjøttvarer vil man etter hvert kunne vise at den industrien ikke trenger å være så stor.

Det blir som med plastemballasje, også her blir det mindre av det fordi forbrukerne hever stemmen og sier ifra. Hev derfor stemmen og velg en vegetarrett til middag i morgen. Hva med sopplasagne, svartbønnenachos eller rett og slett noe så enkelt som pannekaker med sukker på?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s