Utfordringer

14- Dyrk din egen mat

Finnes det noe bedre enn å gå ut i hagen og plukke med deg det du måtte ønske av friske, økologiske grønnsaker? Ute i kjøkkenhagen har vi nå 13 sorter med grønnsaker som vokser seg stor og fin. Jeg gleder meg til høsten kommer og jeg kan høste inn og lage masse god mat av noe som startet som et lite frø.

knutekål
21 dager mellom bildene her. Knutekålen liker seg nok godt i kjøkkenhagen vår.

Jeg er totalt bitt av basillen, og å holde på med forkultivering og dyrking av blomster, grønnsaker og urter har blitt min absolutte favoritthobby. Jeg blir rett og slett veldig glad når jeg ser de første spirene komme opp av jorden. Og å sitte ute i kjøkkenhagen og få alt i jorden, det er godt for kropp og sjel det!

Siden jeg gikk gravid med Signe da sesongen startet fant jeg ut at det ikke er vits i å satse alt for høyt på årets kjøkkenhage. Det er jo mer enn nok å passe på babyen og å legge en plan for hagen om ikke all tid skal gå med til kjøkkenhage i tillegg. Vi har derfor relativt få sorter i år, men nok av hver til at det kan holde en liten stund.

sukkererter
Dette er kun 5 erteplanter. Her kan vi sette nye erter for at vi kan spise sukkererter ut sommeren.

I tillegg til kjøkkenhagen har vi også inne i drivhuset en vegg dekket av sukkererter. Den klatrer så fint opp veggen på et espalier laget av kvister fra hagen knyttet sammen med hamptau før den går langs gardinstangen oppe i taket.

Grønnsaker er ikke det eneste som gror ute i hagen vår, men innlegg om blomstene og urtene våre kommer senere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s