Utfordringer

12- Lag din egen jord

Jeg begynte tidlig i år med å forkultivere alt av grønnsaker og blomster som skulle ut i kjøkkenhage, blomsterbed og potter rundt omkring huset vårt. Siden vi startet med bokashi i desember hadde vi dessverre ikke noen egen jord enda, og jeg endte opp med å kjøpe sekker med jord fra Plantasjen. Men nå er vi klar med egen jord til neste års forkultivering!

bokashi
Under vasken sorteres matavfall, plast og restavfall for seg.

Gjennom vinteren har vi hatt jordfabrikk i kjelleren hvor vi har blandet ferdig fermentert matavfall med jord og latt det stå. Det hadde det litt for kaldt, så prosessen med å gjøre dette om til jord kom ikke skikkelig i gang før vi flyttet det ut. Thomas har nemlig bygget en egen kompostbinge til bokashien i et hjørne av hagen.

Når en bøtte blir full setter vi den under trappa inne for å fermentere. Når den har stått i minimum 2 uker bærer vi den ut og blander det inn i kompostbingen som allerede består av stort sett bare fin, svart jord. Noen matrester gjenstår, som eggeskall eller busten på en ananas.

binge
Et rom til bokashi og et rom til gress, kvister og annet vanlig hageavfall.

Jeg synes det er veldig gøy å holde på med bokashi, og å kunne gå ned i komposten for å hente jord til de mange grønne prosjektene vi har gående rundt på tomta her. Det er også ganske godt å slippe å tenke på at vi må sette frem dunken med matavfall til henting, for den er blitt hentet av kommunen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s