Utfordringer

1- Plastic free july

Til fjorårets «plastfri juli» delte jeg en del tips, oppskrifter og erstattere til produkter i hjemmet som bidro til unødvendig avfall eller som har et godt, plastfritt alternativ. Tannkost, sminkefjerner, oppvaskbørste og handlenett er noe av det som er blitt tatt i bruk her hjemme. I år tenker jeg å fokusere på det som allerede er byttet ut, i tillegg til å prøve en plastfri måned på Signe, vårt nyeste familiemedlem.

innlegg
Den ene typen sperrelag, se så fin! Og de innleggene vi har. Veldig spent på å prøve dette!

Jeg har overtalt Thomas til å prøve ut tøybleier på Signe, og vi har kjøpt inn noen av ulike slag slik at vi får prøvd oss frem. Da Signe kom til verden 16 mai ble jeg lett overveldet over alt jeg måtte sette meg inn i, da jeg aldri en gang hadde skiftet en bleie før. Men nå begynner vi begge å bli såpass trygge at vi er klar for å teste tøybleiene.

Disse bleiene har vi fått tak i:

Vi har kjøpt inn formsydde bleier som trenger et skall for at ikke hele ungen skal bli våt. Vi har prøvd disse så vidt, både til tiss og bæsj, og det funket i hvertfall til tiss. Men vi skal prøve litt videre, da det er mange knapper å velge mellom.

Vi har også brettebleier, altså store tøystykker som må brettes til en bleie. Her har vi også såkalte Snappier som erstatter sikkerhetsnålen som ble brukt før i tiden. Også disse bleiene må ha det skallet for å holde væsken inni bleien.

Og så har vi Ai2, altså bleier med innlegg. Her har vi nå en liten haug med innlegg som skal festes med knapper i egne skall. For hver bleie brukes en eller flere innlegg som er laget av et absorberende materiale.

Vi har flere ulike typer skall i to ulike størrelser. Vi har også sperrelag i ull som jeg var så heldig å få fra Anne i Husflidslaget. Jeg er veldig spent på å prøve meg frem i denne jungelen, og å se om det er noe som vil fungere for oss.

alle
I tillegg til alt dette har vi også sperrelag i ull. De skal visstnok være fin til å ha utenpå brettebleiene. Vi prøver!

I alle disse versjonene må alt utenom skallet vaskes hver gang vi skifter bleie. Skallet må vaskes først når det er kommet bæsj på det eller det lukter tiss. Vi har stellebordet på barnerommet i 2.etasje, og der har vi en våtpose hengende som vi putter brukte bleier i. Når den er full går ferden ned i kjelleren hvor bleiene vaskes.

Senere i juli kommer jeg til å skrive et oppdatert innlegg på hvordan dette funker for oss, og jeg kommer til å dele oppskriften på våtservietter, da det er veldig lett å lage selv om det er jo også en nokså stor kilde til avfall ved bleieskift. Billigere er det jo også!

Det kommer til å komme ett innlegg per dag i hele juli, så det er bare å følge med!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s