Mat

Den første helgen

Mars er måneden hvor nyttårsforsettet går ut på å ikke spise kjøtt, fisk eller egg og å prøve så godt jeg kan å unngå andre biprodukter som for eksempel galatin og honning. Jeg sa først at denne måneden skulle være vegansk, men siden jeg er gravid i 7ende måned lar jeg de vanlige meieriproduktene være i fred. Mars er nå i gang, og helgen får en pangstart med helgens meny.

infovegg
Dette er infoveggen vår. Her henger kalender, meny, diverse beskjeder, oversikt over nyttårsforsettene og selvfølgelig bilder av Trulte ❤

Mandag til torsdag denne uken gikk menyen ut på å få tømt kjøleskap for varer som er animalsk. Vi kjøpte også inn varer som ikke kolliderer med månedens nyttårsforsett, og her synes Thomas at det var trist å gi slipp på egg som han spiser overraskende mange av i løpet av en måned.

Man tenker nok ikke over at et vegetarisk kosthold ikke nødvendigvis er så annerledes enn det «vanlige» kostholdet, i hvertfall ikke om man kun vil være kjøttfri et par dager i uka. Med mindre man spiser kjøtt hver dag vil det holde å lage pannekaker uten å servere med bacon for å være vegetar, og for å ha et vegansk måltid kan man lage en digg grønnsakssuppe med godt brød til.

Her er menyen for den første helgen som vegetar/veganere:

Fredag: Til lunch på jobb tar jeg med meg knekkebrød, en avokado og et par tomater. Til middag skal vi lage steambuns som blir servert fylt med sopp og diverse grønnsaker i en digg Hoisin-saus. Og til fredagskosen blir det popcorn, enkelt og greit!

Oppskriften på steambuns får du her og soppfyllet får du her. Vi lagde fyllet med aromasopp og champignon og toppet våre med syltet rødløk og koriander.

Lørdag: Til lunch på jobb i dag skal jeg lage meg havregrøt med vann, ikke melk. Og til middag skal vi lage taco hvor kjøttdeigen er ertsattet med soyafarse og lefsene erstattet med salatblader. Etter middag vil det bli dandert et fruktfat med en dipp av soyayoghurt.

Søndag: Frokosten vår er ofte egg og bacon når begge har fri, men i dag blir det «søndagsfrokost» som jeg kaller det, vi setter rett og slett frem det vi har av pålegg, te, knekkebrød og brød og spiser til vi er stappmett. Før middag skal vi lage veganske boller og krem som en fastelavenssnack. Middagen er en gryte jeg har funnet oppskriften på hos Veganmisjonen, nemlig ovnsbakt currygryte.

header sopp
Sopp er digg, og vi gleder oss til steambuns med soppfyll til middag!

Instagram kommer jeg til å legge ut bilder, tips og linker til noen oppskrifter, så der er det bare å følge med! Her inne på bloggen blir det i hovedsak to innlegg i uka: «ukens meny» i tillegg til en oppskrift, inspirasjon eller lignende. På søndag kommer oppskriften på veganske fastelavensboller, så følg med!

Thomas og jeg er veldig ny på dette, så tips og oppskrifter tas imot med store takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s