Julekalenderen 2018

13.

Det har blitt en veldig trend i år å ha fokus på forsøpling, håndtering av avfall og å få forbrukere til å bli mer oppmerksom på sine kjøpevarer ved å få mer fokus på brukthandel, redesign eller å lage ting selv. NRK hadde eget spill på sin hjemmeside hvor man kunne redde hvalen og det har kommet alt fra plogging til yoga mens man plukker søppel.

hvalen
Gjennomfør #5forhvalen for å gi hvalen et plastfritt hav!

Jeg synes det er viktig at dette er noe man skal fortsette å ha fokus på. Så mye som har blitt gjort av tiltak for å rydde hav, folk som har plukket søppel eller forbrukere som tagger produsenter på grunn av for mye emballasje er noe som er verdt å fortsette med, fordi det nytter!

Det britiske kongehus har sluttet med engangsartikler på alle gods som tilhører kongefamilien, plastposer er blitt bannlyst i flere land, alternativer til plastemballasje har blitt laget på veldig mange produkter, og det er så mye mer at jeg kan ikke ramse opp alle! Men fortsett å rette søkelyset på temaet!

For å gjøre litt her i Norge kan man ta med kjæresten, barna, mor, far eller bror ut for å gå en trivelig tur. Ta med hansker og poser til å plukke i, og ta en aldri så liten #5forhvalen. Arranger konkurranse for å se hvem som klarer å få med seg mest hjem, eller ha søppelbingo.

Søppelbingo
Et eksempel på søppelbingo fra Instagram-kontoen til MakeLitterPickingCool. Her kan man jo lage sin egen variant ut i fra hva slags søppel som finnes der du bor.

 

 

Jeg og Thomas plukket mye søppel da vi bodde på Hamar, men her på Vang er det ikke så store mengder å plukke med seg. Men vi plukker da med oss det vi finner når vi er ute, og det kan du gjøre også! Tenk om hver nordmann plukket med seg en bit søppel hver dag, da kunne vi plukket hele 5, 258 millioner biter med søppel hver dag!

søppel
På dette bildet ligger både en kaffekopp og lokket til et plastbeger godt skjult under frosten. Ser du begge to?

2 tanker om “13.”

 1. Hei, på Østås i Øvre Vang er det stadig noe å plukke med seg når en går tur med hunden, det meste går til resirkulering. Men en må jo undre seg, det er trolig folk i bil som kaster «søppelet» ut av bilvinduet, det betyr at i tillegg til å forurense lufta forurenser de også naturen/ miljøet rundt seg.
  Det verste er tomme ølbokser(aluminium), sigarettsneiper(tømmer askebegeret). Ølbokser er farlig for dyr som kan få det i foret og sneiper er fulle av gift som dyr/ fugler kan få i seg.
  Alle i vårt land vet at dette er galt, men det eksisterer en manglende forståelse for enkeltindividetes bidrag i fellesskapet/almenningen.

  Liker

  1. Det er trist, men sant det du skriver. Jeg håper bare at enda flere kan få øynene opp for hvilke konsekvenser forsøpling har på miljøet! Og at flere blir med på å plukke opp! Det er så innmari viktig.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s