Julekalenderen 2018

6.

Da vi flyttet inn i huset vårt og høsten kom med alle sine nydelige farger innså jeg at jeg ønsket meg en dørkrans. Vi har to inngangsdører her, en inn til vinterhagen og så må du innom den for å komme deg inn i gangen. Og på en av de dørene ville det gjort seg med en hyggelig dørkrans. Så da bestemte jeg meg for å lage en nå, av kongler og eviggrønne busker og trær.

laget av
Her er alt som trengs for å lage seg en dørkrans. Og så er det jo så enkelt!

Høsten er forbi og fargene er ikke like slående ute lenger. Men det finnes alltids noe der ute som man kan lage en krans av. Og mens du er i gang kan du jo lage en krans til noen du kjenner som kanskje også ønsker seg en dørkrans?

Jeg dro til mamma og plukket med med greiner og kongler fra en gran der, og i blomsterbedet her hjemme står det noen små grønne busker som jeg klippet litt av. I tillegg trenger man kvister fra løvtrær som kan danne grunnlaget i kransen. Og selvfølgelig ståltråd til å feste alt sammen med!

Start med å lage en sirkel av kvistene fra løvtrærne. Disse er stive nok til å holde på formen når kransen skal henges opp. Bruk fler kvister enn du tror er nødvendig, slik at kransen ikke blir oval. Surr det sammen med ståltråd.

start
Lag en base av kvister fra løvtrær før du begynner å feste det som skal synes. Surr, surr, surr.

Nå kan du begynne å feste på det som vil bli synlig. Om du velger å bruke løv fra i høst eller eviggrønne kvister er det uansett samme måte å feste det på. Prøv å surre ståltråden litt strategisk, slik at den blir skjult innimellom kvistene. Etter å ha tatt en omgang med kvistene fra granen festet jeg på konglene.

Og som en liten finish, og for å gi den et hint av jul, lagde jeg små røde sløyfer som jeg festet på helt til slutt før vi hengte den opp på den ytterste døra vår.

ferdig
Med en litt for spinkel base ble kransen min mer oval, men jeg ble kjempefornøyd med den!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s