Julekalenderen 2018

1.

Jeg vil gjerne starte min julekalender med å minne folk på at det finnes flere typer gaver enn de materialistiske! For mange er julestria bare stress og kjøpepress, og i  stedet for å kjøpe noe i butikken kan du heller gi bort en opplevelse, gi støtte til regnskogen eller gi til annen veldedighet. Bruk tiden din, og pengene dine, på andre ting enn å støtte opp under butikkenes ville markedsføring!

kolibri
Bildet av den lille kolibien Thalurania colombica står fint plassert i bokhylla. Denne kjøpte jeg til meg selv for 2 år siden, fordi jeg elsker fugler!

 

Jeg og søstra mi har begynt å bli såpass gammel at det ikke er like magisk å få julegaver lenger. Det er mer kos å pynte seg, spise god mat og nyte selskapet til familie på en litt annen måte enn å være på vanlig kaffebesøk. Jeg lurer på om jeg i år skal bake brød og lage noe godt pålegg til frokosten 1.juledag, som en julegave til de vi skal feire med i år!

Å gi gaver til barna i familien er noe det ikke kommer til å bli slutt på, men her kan man sende en melding til foreldre for å høre om det er noe spesielt som trengs eller ønskes før man kjøper klær og ræl som de kanskje har fra før eller som gjør at lekehaugen bare vokser.

Det samme kan også gjelde kalendergaver til egne barn. I stedet for å kjøpe inn godteri og småtteri til en billig penge som vil bli ødelagt eller ikke brukt, sett av en times tid til å spise kveldsmaten under lommelykt i hagen eller andre små hverdagsopplevelser.

Kalendergave
Inne på Sortere.no finner du mange flotte forslag til kalendergaver som kan glede hele familien uten at det trengs å kjøpes inn (nesten) noe som helst!

Jeg har alltid vært glad i gaver, men har de senere år blitt mer obs på hva jeg ønsker meg. Siden jeg prøver å bli mindre materialistisk blir det til at jeg ønsker meg ting vi virkelig trenger hjemme eller penger slik at jeg kan spare til noe jeg trenger når det skulle dukke opp.

Siden det er færre ting jeg ønsker meg blir det til at jeg ønsker meg kunnskap i stedet, gjerne i form av sveisekurs fra pappa eller hjelp av stefar til å bygge en krakk. På den måten vil jeg få noe ut av det, men jeg får også tilbringt kvalitetstid med mine.

Ta vare på folkene dine i julestresset og tenk over hva personen du gir til kan få ut av gaven før du kjøper den. Trenger de en ny genser eller kunne de fått en symbolsk gave fra Regnskogfondet eller Kreftforeningen i stedet?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s