Inspirasjon

Penger spart er penger tjent

Jeg har aldri hatt en så stor stilling som jeg har nå, siden jeg bare har hatt småjobber eller vært student og levd på stipend. Nå har jeg hele 80 % og da er det en del penger som kommer inn hver måned. Jeg har alltid vært en drømmer, og det koster jo penger å gjøre som man selv vil. Og jeg må si, denne nye livsstilen passer perfekt med mitt forsøk på å spare meg opp penger! Nå skal det også sies at jeg og Thomas har kjøpt oss hus som vi snart skal flytte inn i, så sparingen kan bli litt vanskelig fremover.

TV jar
Ny tv er en ting vi sparer til, og ved å putte småpenger fra matbudsjettet på et syltetøyglass kan vi se at det går fremover!

Å bli mer minimalistisk og å slippe å bruke penger på produkter som kremer eller såpe og å ikke kjøpe nips er herlig! Det sparer så mye penger, og selv om jeg bruker en del på ingredienser til ting jeg prøver ut, får jeg i hvertfall brukt pengene på noe jeg synes er virkelig gøy å holde på med.

For å kunne spare opp til prosjekter, reise og andre ting jeg måtte ønske meg (i tillegg til ting vi nå kommer til å trenge i vårt nye hus) må jeg holde tunga rett i munn. For meg innebærer det blandt annet shoppestopp på klær, garn, kosmetikk og nips i tillegg til et budsjett på mathandel. Og som du ser på bildet øverst går restene fra matbudsjettet til sparing til en ny tv.

I innlegget om planlegging har jeg tipset om at man kan holde matinnkjøpet oversiktlig ved å handle mat en gang i uka. Dette har jeg og Thomas holdt på med i mange år nå, og vi skal fortsette med det, for det kutter ned på både pengebruk og matsvinn.

planlegging
Å lage en ukesmeny og en handleliste som holder for hele uken er det beste tipset jeg har fått. Sparer penger og reduserer matsvinn, vinn vinn!

Shoppestopp og å lage ting selv er en fin måte å gjøre ting på, da du sparer penger, du vet hva produktene dine inneholder, du reduserer avfall og man bryter løs fra forbrukervaner. Plastredusering er også en stor del av dette!

Men over til noe annet; i fjor sommer startet jeg på en sitteplass i kjøkkenhagen til mamma og Steinar, og den vil jeg gjerne bli ferdig med i år, slik at jeg kan starte på min egen sitteplass i min helt egne kjøkkenhage neste år, og i neste ukes innlegg vil jeg dele fremgangen med dere, så følg med for tips og inspirasjon til hagen neste uke!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s