Inspirasjon

Ut på tur!

Jeg og Thomas var en tur til Lefkas i Hellas forrige uke, og det var veldig godt med ferie! Det var en rolig liten øy, så vi fikk slappet av til det fulle med frodig natur rundt oss og omgitt av havet på alle kanter. Rett og slett herlig (og velfortjent)! Når kjentfolk har vært på tur har jeg alltid syntes det er stas å få en liten souvernir, og da må man jo også gi noe tilbake når man selv har vært på tur.

søppel
Til og med på ferie kan (og bør) man plukke søppel!

Dette er første gang jeg har vært i utlandet siden jeg startet ferden mot å redusere avfallet mitt, og jeg tok meg ofte i å ha lyst på «vanlige» souvernirer i boder som jeg ikke ville kjøpe fordi fornuften tok overhånd, å bli glad for å kunne kjøpe frukt uten plastposer eller å tenke nøye over hva jeg kunne kjøpe som reisegaver.

I og med at jeg prøver på å redusere avfallet mitt synes jeg det er greit å ikke gi bort avfall til venner og familie, men heller tenke over hva man kjøper og hva man pakker det inn i. En kjøleskapsmagnet det står «Lefkas» på et kanskje ikke det folk flest har lyst på.

Da jeg og Thomas var på utflukt på fredag, fikk vi smake vin, oliven og olivenolje fra Kreta og Lefkas, og det var selvfølgelig veldig godt. I tillegg til at vi kjøpte noe godt til oss selv, kjøpte vi også olivenolje på små metallbokser til venner, som en souvernir.

olje
Olivenolje på metallboks er en reisegave man kan bruke, og den smaker så godt!

Siden jeg var liten har jeg tatt med meg steiner, kongler, skjell og lignende hjem fra ulike turer, og det er jeg sikker på at det også er flere som gjør. Og disse kan jo bli til helt supre reisegaver, nesten helt gratis! Eller, som jeg har gjort med en kongle jeg stjal i botanisk hage i Firenze, beholde den selv og sette den til utstilling!

kongler
Sammen med samlingen min av glassflasker passer konglene mine perfekt inn. En fra Firenze og to fra Lefkas.

I Hellas plukket jeg med meg kongler fra en stopp vi gjorde da vi leide bil, og en stein fra stranda ved hotellet, og hvorfor ikke gjøre noe med dem? Jeg har magneter liggende hjemme, som den samleren jeg er, og å kjøpe superlim er jo en grei invistering. Og vips, så har du laget din helt egne kjøleskapsmagnet, fylt med minner!

magnet
Pappa på scootertur og bilde av myrull har nå fått selskap av en kongle og en stein på kjøleskapet. Hvorfor ikke?

Jeg kan anbefale alle å ta en tur til Lefkas! Det var så fint der, folk var veldig snill og man får slappet helt av. Neste uke er jeg tilbake med oppskriften på noe digg som er helt vegansk, så følg med!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s