Mat

Hipp-hipp hurra!

I morgen er det 17.mai og alle hjerter gleder seg! Flagget blir heist til topps og bunadsskjorta blir strøket så det er klart til tog, korps, is og moro. Og mange skal kanskje samles til brunch, mimosa og annen kos med venner og familie, og da er jo en god dessert på sin plass. Pavlova er jo en favoritt som man kan pynte med det man vil, og jeg har oppskriften på en variant av den som er knallgod! Denne blir kanskje ikke pyntet med flaggets farger, men den er fin likevel!

 

topping
Til toppingen valgte jeg ut det jeg fikk tar i uten emballasje, mye takket være «innvandrersjappa» på Hamar. Mango, kiwi, pasjonsfrukt, fiken og sjokolade.

For å holde meg innenfor temaet i bloggen min, som er å redusere mitt forbruk av plast, velger jeg å ikke pynte kaka med flaggets farger fordi alle bær i butikken kommer i små plastbeholdere.

Jeg tok med tøyposene mine på butikken for å handle annen frisk frukt til toppingen, og det eneste avfallet fra kakepynten ble defor kun skallet fra fruktene. Perfekt!

For å lage Ritzkake trenger du:

3 eggehviter

2 1/2 dl sukker

25-30 knuste ritzkjeks

1/2 stor boks med valnøtter

2 ts bakepulver

Til toppingen trenger du:

Vaniljesaus

Kremfløte

Vaniljesukker

Frukt eller/og bær

Lag gjerne bunnen til kaka dagen i forveien. Ha litt vaniljesaus over og sett den til avkjøling. Før servering trenger du da bare å piske krem og pynte med frukt og bær.

For å lage bunnen starter du med å sette ovnen på 180 grader. Stivpisk så eggehviter og sukker. Knuste kjeks, finhakkede valnøtter og bakepulver vendes inn i eggeblandingen.

Ha dette i en stor springform eller i flere små for å eventuelt lage porsjonskaker. Stek så i 25 minutter. Når bunnen er ferdig lar du den avkjøle før du tar over vaniljesaus. Ikke dynk bunnen, men ha på nok til at bunnen blir dekket.

Rett før servering pisker du  krem og søter den med vaniljesukkeret. Ikke ha kremen for søt, la den heller skape en fin balanse mellom den søte bunnen og de friske fruktene på toppen. Ha kremen over kaka i et passe tykt lag.

Skjær så opp frukten og ha på rikelig oppå kremen. Det skal bugne av friske farger (eller flaggets farger) og det smaker nydelig! Topp det hele med mørk sjokolade om du ønsker det.

kake
En supergod og frisk kake, uten unødvendig avfall. Bordet er enkelt pyntet med blader fra vandrejøden min.

Jeg håper alle får en flott 17.mai, og at dere rekker butikken for å handle inn til denne godsaken! Hipp, hipp, hurra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s