Inspirasjon

Den Store Strandryddedagen!

Lørdag 5.mai var det Den Store Strandryddedagen, og i den forbindelse var jeg tidlig ute med å registrere en dugnad på hjemmesidene til Hold Norge Rent. På fredag var det hele 70 som hadde meldt seg på, og jeg og Thomas stod opp tidlig lørdag morgen for å lage kaffe til de som ville være med oss for å rydde strandsonen langs Mjøsa. Og jeg ble så glad for å se folkene strømmet til klokken 10!

hold norge rent
Hansker og sekker kunne enkelt plukkes opp hos Sirklua, og så var man klar for dugnad!

Det var ikke 70 stykker som dukket opp på lørdag, heller rundt 40-50 stykker, noe som var langt over forventet! Vi satte frem kaffen, hansker til barn og voksne og delte ut sekker til de som dukket opp. Folk var glad og fornøyd, vi var heldig med været og alt klaffet supert!

Jeg hadde nok misforstått, da jeg trodde Hold Norge Rent var eneste arrangør av ryddeuka, for det viste seg at noen allerede hadde vært i flere omganger for å rydde samme sted, selv om det ikke var registrert. Til og med kommunen tipset meg kun om Hold Norge Rent, så det var litt «skuffende» at det var såpass lite søppel der, men folk spredde seg overalt!

På lang avstand kunne man se folk med sekker som plukket, og man fikk opp blandt annet dekk, metallbjelker og sinnsykt mange sneiper! Jeg ble utrolig imponert over oppmøtet og det er virkelig noe som frister til gjentagelse. Siden alle spredte seg så fort og vi kjente bare 3 av de som ble med ble det vanskelig å si hvor mye som ble plukket, men kontaineren på bildet under var full av «våre» sekker når jeg og Thomas ga oss.

kontainer
Sirkula hadde i forkant merket kontaineren, så det var lett for folket å fylle den opp med sekkene sine.

Jeg håper ikke at å plukke søppel er noe som bare vil være in akkurat nå, da det er noe som trengs å fortsettes med! På søndag var jeg på skogstur med venninna mi, og vi var klar med pose for å plukke søppel, og vi fant masse! Fortsett derfor å plukke opp det du ser og å innvitere til dugnader! For det nytter ❤

plastesel
Siden jeg bar sekken med drikke og snacks + posen vi plukket søppel i, ble jeg ikke kalt pakkesel, men «plast-esel» 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s