Zero Waste Challenge

21. Junk

Ja, å få levert mat på døra er sykt digg! Kanskje du endelig er alene hjemme, eller var du på byen i går? Da slår det aldri feil med junk! Men så er det baksiden av den medaljen da, og det er jo all emballasjen som blir med. Jeg og Thomas bestilte pizza hjemkjørt for en stund tilbake, og da fikk vi pizzaesken for seg, med en slik ting som hindrer lokket i å kollapse på pizzaen, og brus + beger til dressing i en egen pose ved siden av. I tillegg til en haug med servietter da. Og om du kjøper nattmat får du med plastbestikk og kanskje til og med isoporbeholere, avhengig av hva du kjøper.

plastbestikk
Den irriterende plastgaffelen som man alltid får med nattmaten. Bilde fra sias.no

Stort sett hver gang jeg har vært ute og dratt hjem igjen med en kebab eller noe har jeg angret på det. Både fordi jeg vet at jeg ikke har godt av det, jeg vet at jeg egentlig bare har lyst på brødskive og et glass melk for å roe ned magesekken etter alkoholen som tærer på den og jeg vet at det er dumt å bruke penger på søppelmat og all søpla som kommer med den. Men det er jo så godt!

Men man kan forberede seg ganske greit på å ikke kjøpe nattmat. Spis mat før vors er jo alltid lurt. Forsyn deg godt av snacks på vors og eventuelt ta med deg snacks. Og du kan ha med noe i veska som du kan spise på når du drar hjem. Og så kan du heller ta deg mat når du kommer hjem. Kanskje lage noe digg som kan stå i kjøleskapet før du drar?

Jeg kan tipse om at det ikke er lurt å sette noe i ovnen når du kommer hjem, da du har stor sjangs for å røyklegge eller brenne ned kjøkkenet ditt. Lag derfor kaldmat!

Men med litt planlegging kan du klare deg ganske greit også dagen derpå uten å bestille mat eller å forlate hjemmets trygge favn. I et annet innlegg, 16. Planlegging, gir jeg tips til planlegging av uka, og det kan også gjelde for dagen derpå.

Om du vet at du skal ut til helgen kan du jo planlegge inn egg og bacon til frokost, kanskje noe frukt til brunch og så noe digg til middag, som gratinerte enchilladas med guacamole og masse ost!

dessert.jpg
Det er ikke så ille å få servert det her på en dårlig dag! Med en god kopp kaffe til blir dagen god igjen med en gang!

Og om du ikke orker å lage mat til deg selv, går det fint an å ta middagen ute. Med litt frisk luft i lungene vil du føle deg bedre og du kan jo dra med kjæresten, veninna eller kompisen ut på tur til pizzashappa eller tapasbaren nedi gata.

Jeg og Thomas har vært på date dagen derpå før, og det er ikke så ille om du venter lenge nok ut på dagen. Nå var vi ikke fyllesjuk da vi forberedte innlegget her, men man trenger da ikke å være det for å dra på date heller! Vi dro på en relativt ny tapas- restautant på Hamar, og småretter er jo noe som funker fint også dagen derpå!

Mitt tips til en fornuftig fylla er derfor planlegging og konstant snacksing! Jeg er svært sjeldent ute, men neste gang jeg har vært ute skal jeg lage ett eget innlegg med forberedelser og snacksmenyen min. Har du noen tips til en avfallsfri bytur? Del gjerne!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s