Zero Waste Challenge

20. Fredagskos

Det er fredag og endelig helg! Og hva er det vi nordmenn har tatt til oss som vår nasjonalrett? Jo, tacoen har danket ut kjøttkakene, sodd eller hva det nå enn egentlig er som er vår egentlige nasjonalrett. Og taco er jo noe som man bruker mye emballasje på, med lefser, skjell og frukt/grønt etter smak, behag og lommebok. Av og til er det restetaco med løk og hvitost, mens andre ganger er det rene koltbordet!

krydder
Alt du trenger for tacokjøtt med et lite kick. Det får også en mer røyket smak, men det kan man justere med mengden paprika eller chili.

Jeg og Thomas har derfor tatt på oss utfordringen med zero-waste taco! Vi handlet ingredienser hos Nye Frukt og Grønt på Hamar, laget egne lefser og tacokrydder i tillegg til to ulike chutneys. Og det ble selvfølgelig supergodt!

Vi kjøpte inn løk, lime, mango, agurk, cherrytomater, fersk ananas, chili, paprika og papaya i tillegg til krydderet til blandingen, strimlet kjøtt og det som trengs for å lage lefser. Av avfall står vi til slutt igjen med melposene, krydderbøssene, emballasjen til kjøttet og merkelappen på ananasen! Og mel og krydderet som er igjen varer jo en liten stund før de er tomme!

Å handle inn krydderblanding til taco er egentlig bare tull. Disse posene er tilsatt E-stoffer og sukker, og det er ting man klarer seg uten i maten sin. I tillegg er dette også eksempel på emballasje som kun brukes en gang. Det er derfor bedre å kjøpe inn de ulike kryddrene, så har du tacokrydder ut året!

Det du trenger for å lage eget tacokrydder er:

3 ss chilipulver

2 1/2 ts malt chilipepper, helst flak

2 1/2 ts tørket oregano

2 ss malt spisskummen

2 ss paprikapulver

2 1/2 ts hvitløkspulver

1 ss havsalt

2 ts sort pepper

Bland dette og oppbevar det på et tett glass. Når fredagen kommer og taco står på menyen steker du først kjøttdeigen og tilsetter du 1- 2 ss av krydderblandingen. Denne gangen brukte vi strimlet, rent kjøtt i stedet for kjøttdeig som inneholder salt og vann.

Vær obs på at krydder kan variere i hvor sterkt det er, avhengig av hvor du kjøper det, så smak deg til.

taco
Når det skal blogges om taco kan man ikke stille opp med rester, så det er jaggu bra jeg hadde nok skåler!

Håper tacoen falt i smak hos deg! Det gjorde den i hvertfall her, med en 100% hjemmelaget versjon og så utrolig lite avfall. Befriende! Dette kan garantert bli en vane hjemme hos oss. Bare å si ifra om du vil ha oppskriften på hjemmelagede lefser, som metter mye mer enn de tortillalefsene du kjøper i butikk.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s