Zero Waste Challenge

18. Tørstedrikk

Om du skal ut å kjøre bil, dra på kino eller bare ta en gåtur er det fort gjort å bli tørst. Og å da klare å motstå fristelsen det er å kjøpe seg en Imsdal kan bli ganske stor. Å sitte i en bil (på lengre turer vel å merke) uten tilgang til noe å drikke synes jeg er forferdelig. Men her har både jeg og Thomas blitt skikkelig flinke, vi tar nemlig med flasker hjemmefra! Fyller dem opp før vi drar, og det er ikke noe problem å be om påfyll fra en kafè eller bensinstasjon om man er på farta.

drikkeflasker
Drikkeflasker i glass. De er kanskje tyngre å ta med seg, men de ser så mye bedre ut!

Jeg har prøvd meg frem en stund for å finne en drikkeflaske jeg kan ha på jobben. Jeg har funnet ut at om flaska blir for stor, så drikker jeg ikke vann i løpet av arbeidsdagen. Akkurat som om oppgaven med å tømme den flaska blir for stor for meg. Litt teit, jeg vet.

Jeg har også prøvd med en bitteliten flaske, og det funket helt fint, men kollegaer synes den var for liten. Jakten fortsatte derfor, og jeg fant flere metallflasker, med metallkork, som jeg kunne tenkt å kjøpe meg. De har gjerne fine print på utsiden eller kommer i fine farger.

Men så fikk jeg en ny flaske av pappa i februar gitt. Og pappa er formann i skigruppa, så det står «Glåmos IL» på siden av den. Og da kan jeg virke sporty samtidig som jeg kan sende en tanke hjem når jeg drikker av den. Selv om jeg er fra Røros da 🙂

Men denne herligheten er altså av metall, og den har et lokk av plast, men den er i perfekt størrelse til jobben. Alle andre plastflasker har vi kvittet oss med hjemme, så der går det kun i glassflasker om dagen. Plast blir kuttet gradvis mer og mer ut fra hjemmet og livet vårt, og det er så godt!

glåmos
Drikkeflaske i metall, men med plastlokk. Men jeg fikk den av pappa, og man kan ikke gjøre alt!

Å la være å kjøpe en flaske med Imsdal når du blir tørst kan virke som en alt for liten del av det å kutte plastforbruket, men tenkt på alle flasker og ølbokser du ser rundt i grøftene! Ta derfor med din egen flaske når du er i farta, og gjerne plukk opp de du finner. Kanskje du blir en krone rikere?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s