Zero Waste Challenge

17. Fornying

I tråd med zero waste – filosofien vil jeg bare dele inspirasjon om fornying av noe du har gått lei av. For om det ikke er ødelagt, trenger du ikke å reparere det. Og om det er noe du liker, hvorfor skal du da gi det bort? I innlegget som følger har jeg tatt utgangspunkt i redskapene jeg bruker på kjøkkenet, da alle var trehvit og kjip, men her kan man fo fornye hva man vil. Bare fantasien setter grenser!

gammel
Trehvite og litt kjipe redskaper. Godt brukte og gode erstattere til redskaper i plast.

Har du for eksempel en jakke du liker godt, men er litt lei av den? Eller er det noe som mangler på den? Kanskje den ikke har lommer? Hvorfor ikke sy på noen lommer på den da? Eller om du har en genser liggende som er for liten, men du liker fargen på den, da kan jo det bli et handlenett?

Her kan man jo enten fornye ved å oppgradere noe eller redesigne ved å lage noe helt nytt av plagget eller gjenstanden. Bare å kjøre på!

Jeg har (foreløpig) holdt meg til redskapene på kjøkkenet. Jeg har ikke gjort så mye med dem, men nok til at jeg synes de er morsommere å bruke og penere å se på. Og når målet er å bli plastfri på kjøkkenet er det greit å kunne pynte opp med mønster (eller farger) for å sprite det litt opp.

fornyet
Med svipenn og et symmetrisk hode kan hva som helst bli ganske stilig.

Jeg var så heldig å få svipenn av Thomas til en bursdag, mister litt tellingen etter 11 år, og den kan man bruke på treverk, bein eller skinn, og den kom med masse ulike tupper slik at man selv kan velge om man vil lage små prikker, blomster eller tykke streker. Genialt!

Har du noe liggende hjemme som du har tenkt på å gjøre noe med? Gjør det da vel! Og tag meg gjerne på instagram eller kommenter her så jeg kan se de spennende resultatene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s