Zero Waste Challenge

15. Filmkveld

Jeg og Thomas ser ganske mye på film og serier, enten ser Thomas på mens jeg surrer med blogging eller strikking mens det som skjer på skjermen surrer i bakgrunnen, eller om vi velger en film vi skal se og jeg sovner på sofaen eller om vi begge finner en ny serie vi vil følge med på. Uansett synes vi begge at det er godt å kunne komme litt ut av sofaen og se på film en annen plass. Og da er det jo kino som alltid er like stas. Og ikke i det hele tatt vanskelig om man ønsker et besøk som er zero waste!

kino.jpg
En helt vanlig tur på kino, og da er det mye avfall der som lett kan kuttes ned på, eller helt ut.

De få gangene jeg har vært på kino bruker jeg alltid å kjøpe en brus, en popcorn og en sjokolade som jeg kunne nyte under filmen. Og alt det er jo mulig å få til avfallsfritt! Med unntak av brusen da, men Norge har et veldig flott system for å pante flasker, eller man kan ta med seg glass-colaen. Eller følge tipsene nederst i innlegget 🙂

Popcorn kan man lett poppe hjemme før man drar, krydre med havsalt eller annet digg og ha i en tøypose. Voila! Og sjokoladen, den kan du kjøpe som smågodt i en annen tøypose i stedet for å kjøpe en rull med smil eller melkerull. Til og med billetten kan du få kjøpt uten å få med noe avfall, det er jo bare å kjøpe med mobilen på forhånd!

Om du ikke ønsker å kjøpe deg brus kan jeg foreslå et par ting. Nå overlevde ingen av urtene mine vinteren, men om du tar noen blader fra en sitronmelisse og knuser dem lett før du tar de oppi en glassflaske får du en friskere smak på vannet ditt.

Eller du kan ha oppi noen skiver med lime, sitron og appelsin for en citrus-drikk!

Eller du kan bruke bær oppi. Kan tenke meg at bringebær og lime er godt oppi. Jeg er veldig glad i lime, så jeg bruker det oppi mye!

sitrusvann.jpg
Vann i glassflaske med sitron, lime og appelsin i. Kan også anbefale med lime og lett knust sitronmelisse!

Her er det jo bare å putte oppi det du liker best, og med en god samvittighet smaker nok fruktvannet ditt bedre enn den brusen du hadde tenkt deg ut på forhånd. Prøv det da vel! Og kos deg masse på kino!

2 tanker om “15. Filmkveld”

  1. Den drikken du lager inneholder i tillegg atskillig mye mindre sukker enn brus, det setter kroppen pris på! Coca-cola konsernet (og flere andre) er vel heller ikke kjent for sin miljøvennlige produksjon, så hvis man virkelig vil være grønn, bør man også ta i betraktning hvilke produsenter man støtter/handler av. Dette gjelder både mat- og drikkevarer. Mitt inntrykk er at store multinasjononale konsern tenker mer profitt enn miljø.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s