Zero Waste Challenge

14. Alt med måte

Når noe er på tilbud, kjøper du det da bare fordi det er billig? Det var ofte følelsen jeg hadde etter å ha vært på salg før jeg startet på min nye livsstil. Et godt tilbud for noe fint jeg antageligvis ikke får bruk for. Og jeg er veldig takknemmelig for at jeg aldri har vært noe glad i å shoppe, for det har nok gjort det lettere å slutte med det. Forrige lørdag tok jeg et oppgjør med skuffer og skap i innlegget Opprydning, og denne gangen er det forbruket som står for tur.

supersalg.jpg
Det er alltid salg en plass. Men trenger du det, bare fordi det er billig? Bilfra fra yatack.no.

For uten å ha et forbruk å snakke om, så ville det heller ikke vært behov for opprydning. Da ville vi hatt de tingene vi brukte, og ingenting mer. Jeg så på instagram i dag, en ung dame som skulle flytte. Og hun fikk med seg hele flyttelasset på sykkelen sin!

Tenk om alle kunne vært mindre materialistisk, hvor mye lettere hadde det ikke vært å få en slutt på denne forsøplingen? For nå kan produsenter lage hva de vil, og folk vil alltid kjøpe det fordi det er noe nytt på markedet.

Hva ville skjedd om det fantes kun et valg i butikken? En såpe, en type oppvaskkost eller en type toalettpapir?

Jeg synes tilbudsdager på butikkene er tåpelig. Folk står i kø og løper inn i butikken fordi de kan få en superbillig greie på for eksempel Black Friday. Og slike tilbudsdager er bare med på å skape et høyere forbruk, som igjen gir et høyere tall når det gjelder avfall.

Jeg har også startet med å handle ting på nett av ingredisener eller lignende som ikke finnes på Hamar, og da synes jeg det er flaut at de kan komme med det knakende gode tilbudet «om du handler for 286 kroner mer, får du gratis frakt!» Men frakten er på omtrent 60 kroner, så hvordan er det et godt tilbud for meg?

skapet
Dette er skapet mitt på badet. Her er det ting jeg prøver å bruke opp og ting jeg bruker daglig. Ikke noe overflødig.

Tenk deg om før du kjøper noe nytt. Om du er lei klærne dine kan du legge dem bort en periode, slik at du glemmer hva du har. Eller om du vil bruke penger på noe kan du gi det til veldedighet! Unngå så godt du kan å kjøpe nytt bare fordi du har lyst på det akkurat der og da.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s