Zero Waste Challenge

12. I pakke og ikke på fat

Da er det jo så klart snakk om nistepakka, som av og til kan være litt kjip. Jeg er på jobb 5 dager i uka, og har stort sett alltid med meg nistepakke. Og min nistepakke er nesten alltid kjip. Den består av brødskiver med varierende pålegg, men siden jeg baker mitt eget brød og lager mitt eget bivokspapir kan jeg spise matpakka med god samvittighet i tillegg til at det er mange som spør om bivokspapiret, og det gir meg en mulighet til å «spread the word» om plastavfallet i verden og om hva jeg driver med på fritiden.

niste
En litt pyntet matpakke pakket inn i et hjemmelaget bivokspapir klar for å bli tatt med på jobb.

Jeg jobber et sted hvor det er kantine med både kald og varm lunch, hvor man forskyner seg selv på tallerkener som står fremme og spiser maten med vanlig bestikk og drikker det man ønsker fra vanlige glass, og når man er ferdig vaskes det og kan brukes igjen.

Men det er det nok ikke alle som har tilgjengelig på sin arbeidsplass, og jeg vet at Thomas av og til går i kiosken på skolen (siden han er student) hvor han kjøper horn eller ostebriks som er pakket inn i plastemballasje.

Høgskolen på Hamar har over 2000 elever registrert. Og tenk om alle de kjøpte seg mat i kiosken fordi de tenkte som på bildet under?! Da ville det blitt kastet emballasjen til rundt 2000 ostebriks på en dag, og det blir veldig mye unødvendig søppel!

plastflaske
Om alle tenker på denne måten kommer vi ingen vei. Bilde fra bloggen til ecovybz.

Jeg vil derfor oppfordre alle til å ta med seg nistepakke så ofte som mulig! Siden jeg stort sett alltid har kjip lunch har jeg min lunch i bivokspapir. Hva har du lunchen din i?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s