Zero Waste Challenge

6. Oppvaskmøte

Oppvaskkosten er i bruk ganske mange ganger i løpet av en vanlig uke hjemme hos oss, da jeg og Thomas ikke har oppvaskmaskin der vi bor nå. Og oppvaskkosten var noe av det første som ble byttet ut da vi startet på denne ferden mot å bli plastfri. Det finnes faktisk ganske mange alternativer innenfor oppvaskkoster i tre, og under ser du det vi vasker opp med for tiden.

alle børstene
Dette er det som holder servise og redskaper rent på kjøkkenet vårt for tiden. Nydelige saker!

De aller fleste hjem har nok oppvaskkoster i plast. Og dette kan være fordi folk synes de er billig og lett tilgjengelig, da de finnes i alle vanlige matbutikker. Men en oppvaskkost i tre er ikke så vanskelig å få tak i heller, i tillegg til at den ikke trenger å være så dyr.

Børsten jeg har akkurat nå er kjøpt på Søstrene Grene til 23 kroner. En i plast på butikken koster mellom 10 og 30 kroner, men de tåler så mye mindre enn de i tre. Og om du kjøpen den typen jeg har, så kan man få kjøpt børsten løst, slik at du slipper å bytte hele kosten hver gang.

Det strore plusset med en kost i tre er at den varer mye lenger enn en kost i plast, hvor busten blir flat på enden, den blir skitten fort og den bare kastes. En kost i tre tåler mer og varer derfor lenger. De er lettere å rengjøre og når den er oppbrukt kan du plukke av metallet og kaste restene i ovnen som ved.

den lille.jpg
Denne lille saken fra Lagerhaus har spart oss fra å kjøpe stålull, da den har så innmari stri bust.

Om du ønsker en god grunn til å bytte oppvaskkost, så kan det gå opp til 1000 år før plastavfall brytes ned av naturen, mens treverk er 10-15 år. For meg var valget lett angående å gå over til en plastfri oppvask. Prøv det du også da vel!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s