Zero Waste Challenge

5. Gaven som fortsetter å gi

Det er jo ikke til å legge skjul på at det går med mye emballasje om noen har bursdag eller man vil gi bort gaver til jul. Selve produktet er kanskje pakket inn i plast, som er pakket inn i papp som igjen er pakket inn i plast. Og så blir det en gave, og da får den gavepapir rundt seg og til slutt pyntet med bånd eller sløyfer. Og så trenger man en klistrelapp eller kort på den i tillegg. Og så åpner man pakken og alt det jeg nevner over går i søppla.

gavepapir
Det er mye fint gavepapir å velge mellom, men hvorfor kan ikke gaven pakkes inn i avispapir eller lignende?

Som nevnt over er det ufattelig mye dritt som følger med en gave, i hvertfall om det er en ting du gir bort. Om du handler klær får du som regel med gaveesker å putte det i. Men trengs all denne emballasjen for at noen skal bli glad for gaven sin?

Til jul 2017 fikk både min og Thomas sin familie hjemmelagede gaver av oss. I en papirpose var det glass og små metallbokser med deo, leppepomade, krem og en såpebar pakket inn i matpapir. I tillegg fikk de brent mandler og fuglemat. Og alt sammen var hjemmelaget!

Jeg vil gjerne også nevne gavene jeg fikk på bursdagen min, og hvor omtenksom folkene rundt meg er. Når noen spurte hva jeg ønsket meg, så svarte jeg at de kunne ta med en øl til meg. Det gikk derfor over all forventing når jeg fikk en potteplante som var pakket inn i et skjerf i stedet for papir og plast. Og jeg fikk øl, ingefærøl og knekkebrødmiks i glassflasker og glass fordi jeg ikke skulle få noe plast. Etter bursdagsfeiringen min stod jeg ikke igjen med noe gavepapir! Og jeg fikk jo så mye fint!

gavepose.jpg
Noen av gavene jeg fikk på bursdagen min kom uten gavepapir, men heller oppi disse trivelige papirposene.

Tenk deg derfor om når du skal kjøpe en gave til noen. Trenger de den tingen? Kan du ikke lage noe selv i stedet? Og hvordan skal du pakke den inn? Det er jo tross alt personen som får gaven, som også må kvitte seg med den emballasjen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s