Zero Waste Challenge

1. Sminkefjerner

Siden det fortsatt er påskeferie, tenkte jeg å gi denne challenge’n en rolig start. Jeg har jobbet i garnbutikk, og hamstret da opp store mengder med garn i diverse farger, som det endelig begynner å minke av! Uansett, påsken er jo en herlig ferie, hvor man bruker en uke på å gå på ski, være med familie, sole seg og å slappe av. Og når man slapper av ute i sola etter skituren, hva er vel det perfekte å ha med seg? Jo, strikketøyet! Jeg har tidligere delt oppskriften på hjertesokker, men i dette innlegget ønsker jeg å dele oppskriften på bomulldspads.

gamle pads
Disse padsene laget jeg i september 2017, og de brukes fortsat flittig på badet.

Det er to enorme fordeler ved å lage sine egne bomulsspads. Den ene som er ganske selvsagt er at du ikke kjøper de på butikken. På den måten reduserer du ditt eget avfall og du bidrar ikke til de ressursene som trengs for å lage både selve padsene og innpakkingen de kommer i.

Den andre fordelen er at du kan kvitte deg med utolige mengder restegarn du har liggende rundt omkring. Jeg har laget pads i både lin og bomull, og har funnet ut at bomull er det som funker best.

Lin funker også veldig fint, men etter du vasker dem trekker de ikke lenger til seg sminken din, den bare gnur den utover. Bomull trekker til seg og lar seg vaske gang på gang.

Her kommer oppskriften på de enkleste bomullspadsene:

Du trenger garn i lin eller bomull og en heklenål som passer til den garntykkelsen. Jeg bruker ulike garntykkelser, men alltid nål 3,5 mm. Rett og slett fordi nåla mi har et godt håndtak.

Jeg lærte å hekle for noen år siden, så dette er pads på den enkleste måten! Har du en penere måte å gjøre det på? Del gjerne med meg!

Start med å lage en løkke. Hekle 4 lm. Fest så disse maskene til en ring med en kjm.

Nå hekler jeg 10 m inni ringen og avslutter med en kjm i den første m. Her kan du ta med deg enden på tråden, slik at du fester tråden mens du hekler rundt. Da kan du bare klippe den av når du er ferdig med pad’n.

Herfra hekler jeg bare rundt og rundt og øker med 1 m i omtrent annenhver m. Se det litt an. Om pad’n brettes mot deg, så må du øke med masker, om den brettes fra deg kan du hekle et stykke uten å øke. Det er i hvertfall min teori.

Hekle til pad’n er 4-5 cm i diameter. Om de er for små blir de ikke noe gode å bruke, så ha litt størrelse på dem.

Her kan du leke deg litt ved å hekle inn staver for å dekorere dem, slik jeg har gjort på det øverste bildet. Prøv deg litt frem. Tråden festes ved å surre den innimellom noen av maskene.

nye pads
De gamle paddene er vasket et par ganger, men det synes nesten ikke. Mens den rosa er splitter ny.

Nå har du pads du kan bruke om igjen og om igjen til å fjerne sminken din med. De kan brukes flere ganger før du vasker dem. Og så vasker du dem, og bruker dem igjen. Jeg har ikke kjøpt pads på 7 måneder nå, og det er ganske godt å tenke på 🙂

 

4 tanker om “1. Sminkefjerner”

  1. Tilbaketråkk: 5. – Hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s