Zero Waste Challenge

Zero Waste Challenge

Hele måneden april vil jeg bruke instagram og bloggen for å spre informasjon om hvilke steg man kan ta for å «refuse, reduce, reuse, recycle and rot». Å bli zero waste er målet, men det er en lang prosess for å komme dit, og jeg har startet min ferd. Å gjennomføre en slik livsstil er veldig populært nå, og jeg blir veldig inspirert av de som gjør det. Og det er jo så utrolig gøy å gjøre det selv. Det er så mye man lærer, både om seg selv, miljøet, folk rundt seg og om konsekvenser man aldri før har tenkt over. Fra og med i morgen kommer jeg derfor til å dele korte innlegg på bloggen (og bilder på instagram) om hver av de 30 tingene jeg har funnet som kan inspirere deg på veien til å bli zero waste! Her blir det altså bare å følge med!

søppelpose
Å bli zero waste er ikke så lett. Men det er jo gøy å se at det er tomt for plastposer i skapet og man kan gå over til å bruke poser laget av mais!

Jeg startet med dette som en del av nyttårsforsettet mitt i fjor. Jeg hadde da som mål å lære meg en ny teknikk per måned av året, og jeg tenkte da i grunnen på håndarbeidsteknikker. Men utover i året begynte jeg å gå lei og jeg gikk tom for ting å prøve ut. Månedens teknikk i august ble derfor «vegetar», noe som gikk overraskende fint, og så ble det «gjør det selv» i september. Og da var det gjort!

På den måneden leste jeg oppskrifter og innlegg om ting jeg ikke kunne se for meg at var noen sin livsstil! Hvem hadde vel trodd at sminke var noe man kunne lage selv? Eller at man kunne leve i årevis og kun etterlate seg et syltetøyglass med avfall? Dette måtte jo prøves, og jeg lagde såpe, deo, bivokspapir, fuktighetskrem og jeg tørket blomster og urter til krydder og te.

tørket ringblomst.jpg
Her har jeg plukket ringblomst. Bladene ble tørket og frøene ble tatt vare på. Og nå spirer frøene i vinduskarmen min.

Etter den måneden ble jeg bare mer og mer hektet på det å leke kjemiker ved kjøkkenbenken, og jeg startet en slags konkurranse om hvem av meg og Thomas som tok med flest plastposer inn i huset. Og både min og Thomas sin familie fikk hjemmelagde julegaver, og vi fikk så fin tilbakemelding fra dem!

deo
Alle fikk blandt annet deoderant til jul. Herrene finn med sedertrelukt og damene fikk med graprefrukt.

Det var da jeg bestemte meg for å starte denne bloggen. Og nå har det gått 3 måneder, og jeg har enda ikke sluttet å ha dilla på det. Jeg synes det er så morsomt å lete etter inspirasjon, nye oppskrifter og å finne folk som driver med det samme. Å lese andre folk sine opplevelser, og å kjenne meg igjen i så mye av det!

Jeg har for eksempel aldri før blitt irritert over klistrelappen på avokadoen som informerer meg om at den er moden. Jeg drikker heller ikke latten min med sugerør, men jeg har aldri før sagt ifra om at jeg ikke vil ha kaffen servert med sugerør i. Før har det bare vært med, selv om det ikke blir brukt.

fruktlapp.jpg
Hvorfor trenger frukt og grønt en klistrelapp som forteller deg at den er moden?

Jeg ble så inspirert av alle som driver med challenge på Instagram at jeg bestemte meg for å utfordre meg selv (og Thomas) til å bli med på det samme. Jeg kommer til å legge ut korte innlegg hver dag i 30 dager, med informasjon om konsekvensen av det eller bare som inspirasjon om det. Med «det» mener jeg så klart dagens tema, som det egentlig bare er å vente å se hva blir.

 

2 tanker om “Zero Waste Challenge”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s