Mat

Søndag

Det er siste dagen av vegetaruka, og for en uke det har vært! Med mindre kjøleskapet ditt er helt tomt, skal det egentlig ikke være nødvendig å handle inn noe til denne siste retten, da den er ment for å rydde kjøleskapet for gamle varer og gjøre plass til de nye med minimalt matsvinn. Det er jo også påskeferie rett rundt hjørnet, og dette er jo en fin måte å få tømt kjøleskapet på. Jeg bruker kun rester fra kjøleskapet til denne retten, men jeg deler uansett oppskriften på denne ukens pytt i panne!

header pytt

Ingredienser  jeg har brukt til dagens pytt i panne:

2 stenger stangselleri, i skiver

2-3 gulrøtter i skiver

2-3 poteter, i terninger

1 liten søtpotet, i terninger

2 tomater, i terninger

2 chalottløk, finhakket

1 hvitløksfedd, finhakket

2 ss tomatpurè

Ketchup

Salt, pepper og annet krydder

Skrell alle grønnsakene. Ha litt olje i panna før du har oppi løk og hvitløk. La dette surre på medium varme til løken er myk. Ha så oppi potet og gulrot og la dette godgjøre seg en stund til de begynner å bli møre. Ha så oppi resten.

Når alt er oppi panna kan du smake til med salt og pepper og bruke annet krydder du har tilgjengelig. Jeg brukte restene av tørket gressløk og estragon i tillegg til litt grillkrydder, men her er det jo bare å prøve seg frem. En slik rett vil aldri bli den samme to ganger!

Om jeg hadde hatt igjen noen bønner hadde jeg også puttet dette oppi og kanskje hatt det over i en ildfast form og satt den i ovnen for å gratinere under litt ost. Det er jo alltid godt.

ferdig pytt
Dagens pytt i panne, bestående av det som var i kjøleskapet i dag og servert med revet ost.

Jeg håper at dere har fått satt smaksløkene i vann denne uka, og blitt inspirert til å lage mer vegetarmat i hjemmet. Det er jo så mye godt man kan lage, og det er jo bare å prøve seg frem for å finne din favoritt. Om du har noen yndlingsrett, gi meg gjerne oppskriften så jeg kan prøve herligheten 🙂

Om to arbeidsdager kan jeg ta påskeferie, og det innebærer også en ferie fra bloggingen. Men jeg er derimot tilbake allerede 31. mars med et innlegg som informerer om hva jeg skal holde på med i hele april. Er du spent?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s