Mat

Lørdag

Denne retten er så enkel å lage, og den blir såpass god at om du får besøk i dag kan du servere denne til alles glede. Eller spare den til søndagsmiddagen for å imponere for eksempel svigers! Oppskriften på denne greske herligheten er stor nok til 4, men retten tar ikke noe skade av å bli varmet opp dagen etter eller å bli brukt som lunch. Retten jeg snakker om er selvfølgelig Moussaka!

moussaka header

For å lage moussaka trenger du:

6-10 poteter

1 aubergine

1 squash

2 bokser kidneybønner

1 løk

1 paprika

2 hvitløksfedd

1 boks hermetiske tomater

muskatnøtt

kanel

salt og pepper

Cashewkrem:

1 dl cashewnøtter

1/2- 1 dl vann

2 hvitløksfedd

1 ts agavesirup

Sitronsaft

Salt, pepper

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skrell og del potetene i en centimeter tykke skiver. Vask av aubergine og squash og del også dem i centimeters skiver.

Spre de øvrige tingene på en stekeplate, strø over salt og sett det i ovnen i ca 20 minutt.

Mens dette står i ovnen kan du først lage cashewkremen. Kjør nøttene i en blender eller stavmikser til det blir mel. Stopp maskinen og skrap nøttemelet ned til bunnen av skålen om det kryper oppover kantene. Tilsett så 1/2 dl vann før du tar oppi de siste ingrediensene. Stopp iblandt for å dytte blandingen ned fra kantene. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett mer vann om du vil ha tynnere konsistens.

Nå kan du skylle bønnene og hakke løk, paprika i små biter og finhakke hvitløk. Stek dette sammen med litt olje i stekepanne. Hell over tomatene, kok opp og la det koke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper, kanel og muskat.

Ta grønnsakene ut av ovnen når tiden er ute. Smør så en ildfast form og legg i to tredjedeler av grønnsakene. Hell over halvparten av cashewkremen. Hell over hele tomatblandingen. Legg på det siste av grønnsakene før du har over den siste cashewkremen.

Sett dette i ovnen i 20 minutter. Moussaka kan serveres med godt brød, frisk salat og kanskje litt tsatziki.

moussaka ferdig
Superdigg moussaka, som passer til ulike anledninger og humør. Anbefales virkelig!

I morgen er det den siste dagen av min vegetar- inspirasjonsuke, og det er en del smårester i kjøleskapet mitt. Jeg vil derfor ikke oppfordre til mer innkjøp, men heller til å bruke opp det du har i kjøleskapet. Om du har fulgt ukens meny, eller prøvd noen av rettene, så er det mulig vi har noen av de samme restene. Følg derfor med i morgen, for fremgangsmåte på en fornuftig resterett.

1 tanke om “Lørdag”

  1. Tilbaketråkk: Topp 5 – Hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s