Mat

Torsdag

Av og til er det digg med noe som metter, men allikevel ikke er så innmari tungt. Med denne retten kan man i tillegg putte oppi det man har, og det vil fortsatt smake utrolig godt! Lett å lage, tar nokså kort tid, og du kan lage så mye du vil og lett fryse ned porsjoner. Hva er det ikke å like ved det? I dag er det så klart minestrone som står på menyen, og denne porsjonen holder til 3-4 personer. Minestrone er oversatt fra Italiensk og betyr faktisk «tykk grønnsakssuppe», så her kan du jo droppe pasta og bønner og heller lage en vanlig grønnsakssuppe, alt etter hva du har i kjøleskapet.

minestrone header

For å lage denne minestronesuppa trenger du:

2-3 gulrøtter, i terninger

2 stenger stangselleri, i terninger

1 løk, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

Olivenolje til steking

1 boks (400g) hakkede tomater

1 liter grønnsaksbuljong

2 laurbærblad

1 ts tørket oregano

1 ts tørket basilikum

1 boks store hvite bønner

1 boks røde bønner

Salt og pepper

Til serveringen kan du tilsette kokt makaroni, pynte med frisk oregano og strø revet parmesan over.

Ha olivenolje i gryta du skal lage suppen i. Ha oppi gulrøtter, løk, hvitløk og stangselleri. Stek dette på middels varme til løken mykner. Dryss over tørket oregano og basilikum og la alt steke sammen litt til.

Ha så oppi hakkede tomater, buljongen og laurbærbladene og la dette småkoke i ca 10 minutter. Mens dette godgjør seg kan du koke opp makaroni (eller annen pasta) som skal blandes med resten ved servering.

Når det nærmer seg ferdig, tilsett bønnene og smak så til suppen med salt og pepper.

Ha nå litt pasta oppi suppeskålene og hell suppa over, dryss over parmesan og pynt med frisk basilikum. Vel bekomme 🙂

minestrone ferdig
En rykende varm minestronesuppe, smaker godt uansett hva du putter oppi.

I morgen er det fredag, og mens vår nasjonalrett har blitt taco, har jeg gått veldig lei av det. Her i huset eksperimenterer vi derfor med andre meksikanske retter som enchiladas og quesedillas, eller det som står på menyen i morgen, nemlig superdigg nachos, laget på bønner. Får vann i munnen bare jeg skriver svartbønnenachos!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s