Mat

Mandag

Ukens første dag kan ofte være litt treig, spesielt etter en trivelig helg fylt med morsomme og avslappende øyeblikk. Jeg velger derfor å starte uka med en enkel (men veldig god) suppe til middag. Av de 7 vegetaroppskriftene jeg har valgt ut spesielt til denne uka, har jeg valgt denne fordi den er veldig god, den er sterk og med den fine farger kan den varme opp de kaldeste vinterdager. Jeg snakker så klart om spicy gulrotsuppe!

header gulrot

For å lage suppen trenger du:

1 gul løk, finhakket

En klunk nøytral olje, til steking

2 fedd hvitløk, finhakket

1 chili, finhakket

1 ts paprikapulver

500 g gulrot, i biter

200 g potet, i biter

9 dl grønnsaksbuljong

salt, pepper og kajennepepper etter smak

Som tilbehør til suppen trenger du:

Rømme eller creme fraiche

Hakkede mandler

Pinjekjerner

Frisk koriander

Finhakk løk og hvitløk og ha det oppi en gryte. La det surre i oljen til løken er blank og myk. Ha så oppi finhakket chili og paprikapulveret. Rør dette sammen før du heller oppi buljongen.

Skrell potetene og gulrøttene og skjær de i passe store terninger før du har dem oppi buljongblandingen. La dette småkoke i 20-25 minutter til grønnsakene er møre.

Når grønnsakene er møre kan suppen kjøres glatt med stavmikser. Når den er klar smakes det til med salt, pepper og kajennepepper. Jeg brukte en hel chili i min suppe, så husk å smak på suppa før du har oppi kajennepepper. Kan fort bli veldig sterkt!

Mens suppen godgjør seg skrur du plata på middels høy varme og rister en blanding av pinjekjerner og hakkede mandler i et par minutter. Husk å riste panna ofte, så du ikke får svidde nøtter.

Nå kan du servere suppen med en dæsh rømme eller creme fraiche, en slump med nøtteblanding og en kvast frisk persille på toppen. Bon appétit!

ferdig gulrot
Spicy gulrotsuppe med en dæsh creme fraice, litt ristet nøttemix for crunch og en kvast med fersk koriander.

Jeg håper at dagens oppskrift falt i smak, og at det er flere som vil prøve oppskriften. Har du en favoritt-vegetarrett? Kommenter gjerne med oppskriften 🙂 Hver dag kommer det oppskrifter på mine favoritter, og i morgen er jeg tilbake med oppskriften på mine favoritt vegetarpålegg. Ikke middagsmat, men fryktlig godt!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s