DIY

The natural look

Reklame

Jeg er en person som ikke bruker mye sminke, det har jeg aldri gjort. På en vanlig dag bruker jeg kun maskara, eyeliner og kanskje øyenskygge om jeg er ekstra trøtt i trynet. Om jeg skal ut tegner jeg på en litt tykkere linje med eyelineren og bruker mørkere øyenskygge. Kosmetikk er både dyrt, kan være testet på dyr og det er ikke særlig miljøvennelig, verken på grunn av ingrediensene eller måten de er pakket på. Og nå har jeg funnet og testet oppskrifter på eyeliner og mascara, som virkelig har overrasket meg positivt. 

ferdig
Til venstre er eyelinerpulveret og til høyre er mascaraen. Pensel til eyeliner og en brukt børste til marcaraen.

I min mascara som er kjøpt på Hennes&Mauritz står det faktisk ikke hvilke ingredienser som er i den, men jeg er helt sikker på at det er flere enn 4. Det er nemlig antall ingredisener i den hjemmelagede mascaraen jeg har prøvd ut! Hos Going Zero Waste fant jeg oppskriften på eyelineren, og hos The Rogue Ginger mascaraen.

Den hjemmelagede gir ikke noe løft til vippene, den setter kun farge. Men den klumper ikke og den holder seg godt på plass, så lenge det ikke snør eller regner. Men det er jo egentlig en god ting, i og med at du slipper sminkefjerner for å fjerne den, du trenger bare vann.

For å lage hjemmelaget maskara trenger du:

maskara.jpg1/2 ts raspet såpe (jeg lager min egen og oppskrift på det finner her Det lille såpekokeriet)

1/2 ts aktivt kull (BeEco)

3 dråper søt mandelolje (BeEco)

En bitteliten dæsh med vann, typ 1 kvart ts

Kjele og bolle som tåler vannbad

 

Vannet og raspet såpe haes i en bolle som står over vannbad. Jeg oppdaget at såpa ikke smelter i vannbad, så bland de sammen når vannet er varmt og såpa går i oppløsning i vannet. Så haes olje og kull oppi og blandes godt inn.

Mens dette er varmt, form det til en klump, slik at det blir lettere å bruke den. Med flere småklumper får man kanskje ikke brukt opp alt. Jeg lot det avkjøles i et syltetøylokk.

Når blandingen er stivnet og du er klar for å pynte deg, er mascaraen klar til bruk. Vask av en gammel mascarabørste grundig. Når den er ren har du den under springen og gnir den så over mascaraklumpen. Du vil se at klumpen blir bløt der du gnur og om børsten ikke er svart, vil du kunne se at fargen setter seg på den. Og så tar du det på som vanlig mascara. Her kan man jo ta på så mange lag man vil. Men la det tørke mellom hvert strøk.

For å lage hjemmelaget eyeliner trenger du:

eyeliner.jpg1 ss aktivt kull

1/2 ts Shea butter (BeEco)

1 ts bentonittleire (BeEco)

4 dråper mandelolje

Pensel til å påføre

Jeg blandet alle ingrediensene i en skål og brukte en skje til å få most oljen inn i pulveret. Før jeg prøvde eyelineren tenkte jeg at det var rart at det skal være et pulver, men når du tar penselen under vann, dytter den i pulveret og påfører det, så vil det tørke og det sitter faktisk på en hel dag. Dabb av penselen litt før du påfører for å få best resultat. Også her kan man ta på flere strøk for å få tettere påmalt eyeliner.

usminket
Helt uten sminke og venter i spenning på at mascara og eyeliner skal bli ferdig, så jeg kan teste 🙂
sminket.jpg
Eyeliner og mascara er påført, og jeg er så fornøyd med resultatet! Med en liten nok pensel er eyelineren enkel å påføre og begge to holder seg godt utover dagen.

Jeg har nå brukt mine produkter i noen dager, og jeg er veldig fornøyd. Jeg har vært på jobb, butikken og gått meg en tur, og det sitter på! Men det tåler ikke vann i det hele tatt, så, igjen, ikke bruk dette om det er regn eller snø, da det vil bli borte og du blir litt grå under øynene.

Har du prøvd denne oppskriften? Gi meg gjerne tilbakemelding om du har prøvd denne/annen type eyeliner/mascara eller har prøvd på en annen form for sminke du vil anbefale 🙂

For omtrent 3 uker siden skrev jeg fremgangsmåte for sydde og strikkede tøypser i et gjesteinnlegg for BeEco, og den tråden vil jeg gjerne ta opp igjen i mitt neste innlegg, hvor jeg vil skrive fremgangsmåte for å sy et handlenett, slik at du har noe å legge den freshe tøyposene oppi når du har fylt de opp med frukt og grønt på butikken!

1 tanke om “The natural look”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s